Coach login

Wees als water

In deze bijzondere tijd kom jij wellicht ook wel eens in situaties terecht waar je geen invloed op hebt. Situaties waarin overgave de beste oplossing is omdat je er zelf echt niets aan kunt veranderen. Onze coach Kiki beschrijft in onderstaand blog ‘Wees als water’ wat een makkelijkere manier is om hiermee om te gaan.

Wees als water

Water wordt al eeuwenlang omschreven als het symbool voor alles wat door ons stroomt, onze diepste emoties, ons onderbewustzijn, onze verbeelding en onze intuïtie. Water vertegenwoordigt compassie en heling. In het boeddhisme staat water voor flexibiliteit. En het element water geeft je de kracht om op je intuïtie te vertrouwen. Een van de eigenschappen van water is het absorberend vermogen. Water is fluïde, je kunt er makkelijk doorheen bewegen en het glijdt soepel van je af. Water reinigt, zuivert en water geneest. Wat een mooie eigenschappen!

Wees als water, de wijze woorden van een bijzondere vriend die me helpen in situaties of in contact met mensen waar ik geen invloed op heb. Ga er fluïde mee om, beweeg er doorheen alsof het water is en het soepel van je af glijdt.

Ik heb het de laatste tijd vaak tegen mijzelf moeten zeggen.... ‘wees als water’.... ga er zachtjes en fluïde door heen en laat het los.

Deze periode doet veel met mensen, goede maar ook heel veel minder goede dingen. Maandagavond liep ik nog even de stad in om wat laatste boodschappen te halen die ik echt niet online kon of wilde bestellen. Ik liep ietwat gehaast langs een man en vrouw. Uit het niets valt de man me aan en uit zijn mond volgt een scheldkanonnade waar de honden geen droog brood van lusten.

Ik liep volgens hem te dichtbij hem en zijn vrouw, terwijl we elkaar passeerden. Ik maak het de laatste tijd iets te vaak mee, mensen met een kort lontje die zonder vraag maar meteen vanuit een oordeel met scherp schieten. Ik draag namelijk om medische redenen geen mondkapje. Heb ook een ontheffingskaartje op zak om dat aan te tonen. En daar waar ondernemers vol begrip zijn heb ik ineens heel veel vaders en moeders erbij gekregen die mij bevoogdend, veroordelend of zelfs verachtend toespreken.

Wees als water, de woorden van die bijzondere vriend helpen mij om het niet onder mijn huid te laten komen. Het van me af te laten glijden en het me niet tot in mijn hart te laten raken.

Wees als water, ga er fluïde mee om, beweeg er doorheen alsof het water is en laat het soepel van je afglijden......

 

Wanneer je een ander tegenkomt die iets doet of laat waar je een oordeel over hebt....

Wanneer je je druk maakt om iets waar je geen invloed op hebt.

Als je een andere mening hebt dan een ander.

Als je teleurgesteld bent omdat je verlangens of verwachtingen niet uitkomt.

In deze tijd mogen we allemaal wat meer zijn als water.

 

Wil je weten hoe dit voor jou kan werken? Boek dan een gesprek met Kiki of een van de andere coaches via www.jouwmeedenker.nl

In de media

Klaar voor het gesprek dat je verder brengt?

Ik wil een goed gesprek