Coach login

Een vakantiegevoel: gewoon het hele jaar door

Dat vakantiegevoel. Dat gevoel dat niets hoeft en alles kan. Leven in een andere versnelling. Vrolijk, zorgeloos en los van alles. Even die batterij opladen. Er zijn dan ook veel mensen die als het maar even kan meerdere keren per jaar op vakantie gaan. Maar waarom is die batterij dan toch steeds weer zo snel leeg? Hoe houd je dat vakantiegevoel het hele jaar door vast?

Een ontspannen vakantiegevoel

De vakantie is echt iets om naar uit te kijken. Gewoon elke dag lekker de boel de boel laten. Ontspannen, relaxen, doen waar je zin in hebt, met de mensen die jij kiest. Het liefst zou je het hele jaar door een vakantiegevoel hebben. Het maakt je vrolijk en blij. Even helemaal niets aan je hoofd en helemaal weg van al het moeten.

Even opladen

Ga jij ook het liefst meerdere keren per jaar op vakantie? Heb je het gevoel dat je dat echt nodig hebt om weer even op te laden? Maar hoe komt dat dan, dat je dat zo hard nodig hebt? Waarom verlies je tussendoor zoveel energie dat vakantie een noodzaak wordt? Hard werken, een druk sociaal leven, sporten, een gezin, familie, een huishouden... De vakantie is dan een moment om bij te komen en uit te rusten. De eerste dagen leef je in een roes en ben je vooral moe. Maar daarna begin je een beetje te landen en kom je eindelijk weer tot jezelf.

Waar zit dat energielek

Daar zit je dan in alle rust. In je hangmat. Op het terras. Op het strand of die bergtop. Als je vanaf daar je leven rustig aanschouwt, kun je je afvragen waarom je zoveel dingen doet waarmee je energie verliest. Waarom moet je zo ontzettend veel van jezelf? Je leidt een druk bestaan, opgejaagd door ambities, goede prestaties en de drive om altijd maar door te gaan. En waar kijk je vervolgens echt naar uit? Naar je vakantie. Naar dat heerlijk relaxte vakantiegevoel, waarbij je de rust en ruimte ervaart om de dingen te doen waar je echt blij van wordt. En waar je dan enorm van geniet.

Elke dag een vakantiemoment

Maar dat gevoel hoeft zich helemaal niet te beperken tot de dagen waarop je met vakantie bent. Dit gevoel kan en mag je ook creëren in je dagelijks leven. Het is namelijk jouw leven! Jij kán en mág kiezen. Meestal draait dat ideale leven niet om een groter huis, een grotere auto of een grotere wat dan ook. Meestal gaat het om heel reële wensen. Om rustig een boek lezen. Tijd doorbrengen met dierbaren. Om niet te hoeven rennen.

Creëer je eigen vakantiegevoel

Sta eens stil en beantwoord voor jezelf de volgende drie vragen:

  1. Waar wil je aan ontsnappen op vakantie?
  2. Kan je dat ook integreren in je dagelijks leven?
  3. Wat zou je doen als je niets moest en zou kunnen kiezen in je dagelijks leven?

Een leven waaruit je niet wíl ontsnappen

Een ontspannen leven vol energie is dichterbij dan je denkt… Neem de stap om anders te denken, te kijken en te doen. Je verandert misschien niet in een keer veranderen, maar met veel kleine stapjes bereik je een groot resultaat. Zo creëer je een leven waaruit je helemaal niet wil ontsnappen!

Zet nu die eerste stap

In de media

Klaar voor het gesprek dat je verder brengt?

Ik wil een goed gesprek