Coach login

Een time-out brengt je terug in de flow

Herken je dat? Dat je soms even helemaal de draad kwijt bent? Dat je als een kip zonder kop rondrent en er niets uit je handen komt? Negen van de tien keer komt dat omdat je onvoldoende rust hebt genomen. Je gedrevenheid en enthousiasme zitten je soms ook gewoon in de weg. Tijd voor een time-out! Al is het wel de vraag of dat een structurele oplossing is…

Steeds minder creatief

Je hebt een drukke baan en moet de hele dag knallen. De ene deadline volgt de andere op. En overwerken? Ach, dat hoort er toch gewoon bij? Maar ja… terwijl jij zeven dagen in de week werkt, word je langzaamaan steeds minder creatief. Steeds minder scherp. Daar is geen ruimte meer voor. Je staat niet meer stil bij je gevoel en neemt je beslissingen alleen nog puur rationeel. Maar vaak zijn dat niet de beste beslissingen…

Tijd voor een time-out

Hoog tijd voor een time-out! Tijd om even helemaal niks te doen! Ga lekker even weg met vrienden. Laat je hoofd leegwaaien op het strand. Doe dingen waar je blij van wordt. Alles mag, als het maar niets met je werk te maken heeft. En je zult het merken: BAM! Alles is weer helder. Je kunt weer keuzes maken vanuit je hart, in plaats van je hoofd. En wat volgt is een aaneenschakeling van verrassende inzichten, gave ontmoetingen en nieuwe ideeën. Je belandt in een flow! Boordevol energie!

Of tijd voor een structurele oplossing?

Maar ja: een time-out is natuurlijk maar een tijdelijke oplossing. Terwijl er misschien wel structureel iets mis is. Want wil jij eigenlijk wel meedraaien in die ratrace? Of weet je niet meer zo goed wat je wil? Waar je blij van wordt? Misschien heb jij op maandag al stress voor alles wat je nog moet doen. Ben je vooral bezig bent met de planning en niet met de vraag waar jij blij van wordt. Misschien doe je vaak dingen die je eigenlijk niet wil doen. Ben je regelmatig moe en denk je in cirkeltjes?

Hou me op de hoogte van nieuws en inspiratie

De eerste stap naar jouw ideale leven

Deep down weet je wel dat je het anders wil. Maar hoe pak je dat in vredesnaam aan? Praat er een keer met iemand over. Zet gewoon die eerste stap: dan kom je al een heel eind. Je hoeft nog niet de hele weg te overzien. Na die allereerste stap ontstaat het pad vanzelf, als je gaat lopen!

Zet nu die eerste stap.

Klaar voor het gesprek dat je verder brengt?

Ik wil een goed gesprek