Coach login

Hoe blijf je positief in deze tijd?

Vind jij het ook tijd om deze periode met alle negativiteit en somberheid achter je te laten? We geven je in dit blog vijf tips om je in deze tijd positiever en veerkrachtiger te voelen. 5 tips om je positiever en veerkrachtiger te voelen

1. Accepteer dat je niet altijd blij en positief hoeft te zijn

Je mag echt wel ‘s even balen. Emoties horen bij het leven, dus ook emoties van onzekerheid, boosheid of verdriet. Wanneer je er ruimte voor maakt, kan het ook sneller weer verdwijnen. Deel het met je partner, met een goede vriend of met een onafhankelijk persoon. Maar blijf er vooral niet in hangen. Emoties voelen hoort bij het leven, maar zelfmedelijden is een keuze. Dus: voel je emotie en ga dan ook weer door.

 

2. Stop met twisten over de realiteit

Discussies en gesprekken voeren over hoe het anders had gemoeten? Dat heeft geen zin. We lijden het meest, omdat we willen dat de realiteit anders is. Verander de realiteit dus. En wanneer dit niet kan? Accepteer dan wat je niet kan beïnvloeden en kijk waar je wel invloed op hebt. Kijk naar wat wél kan.

Niks missen? Meld je hier aan voor waardevolle artikelen en tips.

3. Zet het nieuws uit

Volg niet continu het nieuws of liever: skip het helemaal. Onderzoek wijst uit dat alle informatie die je tot je neemt ook echt invloed heeft op je humeur. En het nieuws gaat nooit over iets positiefs. Wees je dus bewust van wat je tot je neemt.

4. Leef gezond

Hou een gezond dagritme aan en zorg goed voor jezelf. Maar wat is dat nou, goed voor jezelf zorgen? Ga in ieder geval iedere dag naar buiten en probeer ook in deze tijd te bewegen. Neem op tijd pauze en eet wat je lichaam echt voeding geeft.

5. Wees je bewust van wat jij nodig hebt

Wat heb jij nodig om je goed te voelen? Wanneer voel je vreugde? Voel jij je blij? Van wie krijg je een lach op je gezicht? En welke activiteit geeft je een goed gevoel? Vraag jezelf elke dag af wat jij nodig hebt en handel ernaar binnen de mogelijkheden die er zijn. Als je het wilt zien, is er is altijd wel iets wat je kan doen.

Wat positieve back-up nodig?

Wil je meer tips, specifiek voor jou? Of wil je graag dat iemand met je meekijkt naar hoe jij een positieve draai kan geven aan je leven? Boek dan vandaag nog een gesprek met een ervaren, onafhankelijke sparringpartner.

 

Klaar voor het gesprek dat je verder brengt?

Ik wil een goed gesprek