Coach login

Play your life!

Play your life. Als je alle goede voornemens in deze tijd voorbij ziet komen, lijkt er maar weinig te worden gespeeld. Iedereen lijkt bloedserieus een betere versie van zichzelf te willen worden. Vanaf 1 januari wordt alles anders! Maar waarom zou je jezelf zo vastpinnen op een datum? Want je kan er elke dag van het jaar voor kiezen je leven beter én leuker te maken.

Goede voornemens en schuldgevoelens

Al die goede voornemens. En dus zijn de sportscholen afgeladen en zie je op social media ineens volop foto’s van gezonde maaltijden. De vele reclames wakkeren die gevoelens nog ’s extra aan: de afvalproducten en nicotinepleisters vliegen om je oren. Je zou je bijna schuldig voelen als je geen 2.0-versie van jezelf wilt creëren. Sommige voornemens sneuvelen echter al snel. Anderen houden nog even stand. De één maakt ieder jaar vol goede moed een nieuw lijstje met voornemens, terwijl de ander dat onzin vindt. Want: als je iets wilt veranderen, kan je dat iedere dag doen.

Play your life!

Dat is ook zeker waar. Iedere dag opnieuw heb je de keuze. Blijf je alles op dezelfde manier doen of ga je iets veranderen in je leven? Iedere dag kan je de eerste stap zetten in de richting die jij wil. En de keuze welke kant je opgaat, kan ook iedere dag anders zijn. Speel er gewoon een beetje mee. Play your life!

Maak jij iedere dag keuzes?

Misschien ben jij wel zo’n typisch voorbeeld van iemand die steeds wil veranderen. Iemand die steeds twijfelt en veel wil. Neem er de tijd voor daarbij stil te staan en ervaar het als iets moois. Als een ontdekkingsreis waarin je iedere dag opnieuw mag kiezen. Je wil namelijk steeds dingen doen die op dat moment bij je passen. Iedere dag opnieuw vraag je jezelf af hoe je jezelf wil voelen. Daardoor blijf je trouw aan je levenspad en maak je keuzes waarvan je energie krijgt.

Of word jij geleefd?

Als je je láát leven, is het moeilijk om zulke keuzes te maken. Je bent je er veel minder van bewust hoe je je echt voelt. Van wat er echt in je leeft en wat jij op dit moment nodig hebt. Hoe vaak gun jij jezelf de tijd om even stil te staan? Weet jij eigenlijk überhaupt wel hoe jij je wilt voelen?

 

  • Hoe wil jij je voelen in je werk?
  • Hoe wil jij je voelen als partner of bij je vrienden?
  • Hoe wil jij opstaan en naar bed gaan?

Kies het pad dat het beste bij je past

Hoe jij je wilt voelen en welke keuzes je maakt, kan per dag verschillen. Je hebt continu de keuze tussen links en rechts. Je moet jezelf dus steeds afvragen welk pad op dit moment het beste bij jou past. Het kan soms knap lastig zijn om elke dag de tijd te nemen en keuzes te maken. Om geen excuses te verzinnen, anderen geen prioriteit te geven boven jezelf of je toch te laten meeslepen door wat er op je pad komt. Maar doe je dat niet, dan voel je je geleefd en is er voor je het weet weer een week voorbij.

Herken je dat?

Stel je ‘s voor dat je echt tijd hebt om stil te staan. Om deze tijd ook echt voor jezelf te gebruiken. Om moeiteloos, vanuit rust en vertrouwen, jouw goede voornemens te verwezenlijken. Zet gewoon die eerste stap: dan kom je al een heel eind. Je hoeft nog niet de hele weg te overzien. Zet gewoon die allereerste stap. Het pad ontstaat vanzelf, als je gaat lopen! Play your life!

Zet nu die eerste stap

Klaar voor het gesprek dat je verder brengt?

Ik wil een goed gesprek