Coach login

5 tips voor meer rust in je leven

Meer rust in je leven om echt te genieten. Eigenlijk zou je dat graag willen, maar vind je dat je niet zo moet zeuren. Je hebt een baan. Een huis. Misschien ook wel een partner en kinderen. Een druk sociaal leven. Aan de buitenkant lijk je het dus prima voor elkaar te hebben. Maar echt gelukkig voel je je niet.

5 tips voor meer rust in je leven

Dat ideale plaatje voelt voor jou misschien als een zeepbel. Je bent vooral bezig om alle ballen in de lucht te houden en hebt niet het gevoel dat je eruit haalt wat erin zit. Leven doe je vooral op de automatische piloot. Je past je heel succesvol aan, aan dat wat je denkt dat hoort. Gaat aan je grenzen voorbij. Genieten? Ho maar! Met deze vijf tips creëer je weer rust in de tent en kom je eindelijk weer aan jezelf toe.

Tip 1 - Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gevoel

Jij bent zélf verantwoordelijk voor wat je voelt. Niet je collega, niet je partner en ook niet je vrienden zijn schuldig aan hoe jij je voelt. Het gevoel dat je (te) veel werk hebt, niet op tijd bent, moe bent, nooit tijd voor jezelf hebt. Jíj hebt keuzes. Jíj bepaalt hoe je op situaties reageert. Dat betekent dat jij dus zélf invloed op je eigen mindset. Neem die verantwoordelijkheid voor je eigen gevoel en ga ermee aan de slag.

Tip 2 – Kijk iedere avond 5 minuten terug op je dag

Maak iedere avond een lijstje. Schrijf op waar je energie van kreeg, wat je energie kostte en waar je dankbaar voor bent. Dat geeft je inzicht. Inzicht in hoe jij de dag hebt laten verlopen. In de keuzes je maakte. In de dingen die je anders had willen doen of waar je juist blij van werd.

Tip 3 - Kijk eens kritisch naar de mensen om je heen

Wil je écht naar die verjaardag van die ene kennis? Is dat waar jij behoefte aan hebt? Wat jij leuk vindt om te doen? Of ga je erheen omdat het van je verwacht wordt? Omdat je dat altijd doet? Omdat je aardig gevonden wilt worden? Misschien heb je eigenlijk veel meer zin om wat met je vrienden of partner te doen. Om in je eentje te gaan sporten. Of om lekker onderuit gezakt op de bank te bingewatchen? Kijk eens kritisch naar de mensen in je leven. Aan wie geef jij je energie? En krijg jij daar zelf ook energie van? Word jij daar blij van? Durf keuzes te maken. Als je ja zegt tegen de één, zeg je ook nee tegen een ander. Of tegen jezelf.

Tip 4 - Accepteer waar je nu staat

Je kunt hard klagen over je huidige situatie, maar dat kost je onwijs veel energie. Als je elke dag opstaat met het gevoel dat je het anders zou willen, begin je al met een 0-1 achterstand. Accepteer gewoon waar je nu staat. Dat betekent niet dat je jezelf erbij neerlegt. Het betekent alleen dat je geen weerstand biedt en niet wordt leeggetrokken door negatieve energie. Accepteer de huidige situatie en besluit dat je hier niet wil blijven. Het is nu je startpunt.

Tip 5 - Neem jezelf serieus

Maak tijd vrij voor jezelf. Word je bewust van wat je echt voelt. Wat er in je omgaat. Wat jouw verlangens zijn. Schrijf het op of maak een moodboard. Neem het in elk geval serieus en zorg dat je een reminder hebt voor dat gevoel. En nog belangrijker: als je weet wat je wil, wat je verlangens zijn, doe er wat mee!

Ontdek wat jij nodig hebt

Meer rust in je leven. Ontdekken wie je bent, wat jij écht wil en wat je nodig hebt om je goed te voelen: dat is niet zo eenvoudig. Maar juist door die eerste stap te zetten op de weg naar je je einddoel, kom je al een heel eind. Je hoeft nog niet de hele weg te overzien. Geen paniek dus, als je nog niet precies weet hoe je je einddoel bereikt. Zet gewoon die allereerste stap. Het pad ontstaat vanzelf, als je gaat lopen!

 

Maak nu een afspraak

Klaar voor het gesprek dat je verder brengt?

Ik wil een goed gesprek